More | Life before, during and after..


Hi fashionistas,

Waar zal ik beginnen met deze persoonlijke blogpost? Bijna drie maanden geleden ben ik bevallen van onze kleine meid, Alina. Ons leven is totaal veranderd na de komst van de kleine. Zelf dacht ik dat het mee zou vallen als ze zou komen, maar oh wat zat ik er naast met die gedachte! Het leven voor de bevalling was rustig en met regelmaat. In de tweede maand dat ik ontdekte dat ik zwanger was, waren mijn man en ik door het dolle heen. Lachen, ongeloof, maar ook tranen. Ik ben binnen twee maanden zwanger geworden, zo snel! Diezelfde maand was ik zo misselijk en duizelig dat ik met mijn kin op de rand van onze wasmand viel. Ik had een flinke snee en begon veel te bloedden. Ik moest gelijk naar de eerste hulp. Nu heb ik er een litteken aan overgehouden en een rare bobbel aan de linkerkant van mijn kin. De rest van de zwangerschap verliep ideaal. Ik kon veel doen en was hartstikke fit! Dat beloofde veel..

Op 19 februari om 3.00 uur in de ochtend begon de eerste wee. Rond 11.00 uur mocht ik naar het ziekenhuis. Ik was altijd zo bang voor ''de bevalling''. En daar lag ik dan in het ziekenhuis, het was zover. Ze zou er zo aan komen, dacht ik. Ik was heel de zwangerschap bang, maar op die dag was ik vrij relaxed, maar de pijn werd erger en erger en het schoot niet op. Ik bleef hangen bij 7 cm ontsluiting. Het ging zo goed, waarom is het opeens opgehouden? Ik kon niet meer, na urenlang wachten heb ik de ruggenprik gekregen. De pijn van de weeën kan ik niet beschrijven. Vrouwen zijn gemaakt voor de bevalling, maar ik weet van mezelf dat ik een lage pijn grens heb, dus de ruggenprik was voor mij een uitkomst. Na de ruggenprik was ik eindelijk ontspannen, maar de ontsluiting kwam niet gelijk. Pf, eindelijk 10 cm ontsluiting. Nu kon ik persen, maar dat wilde ook niet makkelijk. Ik dacht, wat doe ik verkeerd? Rond 19.15 uur werd ik overgedragen aan de gynaecoloog. Die kwam binnen stelde zich voor en daarna ging het vrij snel. De kleine moest er nu uit, anders zou het een keizersnee worden. Ik ben ingeknipt en ze is eruit gehaald met een vacuümpomp om 19;34. Daarna moest ze snel weg voor controles, omdat ik koorts had gekregen door de ruggenprik. Alina, mijn man en ik moesten twee dagen in het ziekenhuis blijven ter controle. Thuis gekomen waren we kapot en alles was nieuw. Zo een klein, lief wondertje die vaak huilde. Slapeloze nachten volgenden..


Alina is bijna drie maanden en ze wil nog steeds niet slapen overdag. Ook heeft ze vaak last van krampen. Ik begin langzaam aan te denken dat ze een huilbaby is of in de buurt ervan komt. Gelukkig gaan de nachten wel goed nu! Het gaat al een stuk beter, maar we zijn er nog niet. We zijn een gelukkige familie, maar het blijft soms moeilijk. Haar lach maakt altijd alles goed, altijd!!! 

Waar het op neerkomt is dat ik bijna niks meer kon doen, terwijl ik een perfectionist ben. Daarom wilde ik ook stoppen met bloggen, maar besloot het te accepteren en om gewoon door te gaan. Gelukkig heb ik het bloggen opgepakt in het Nederlands. Ik wil meer.. ik wil dat mensen mijn blog lezen en geïnspireerd raken op verschillende gebieden. Samenwerkingen zijn leuk, maar ik wil mensen bereiken. Hopelijk zal dat lukken, ook al is het maar een iemand..


Instagram

Popular

Translate